EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Stip scholen hilversum, 11 scholen, 11 identiteiten

STIP Hilversum is een stichting bestaande uit 11 openbare basisscholen verspreid over 16 locaties in Hilversum en Huizen. De scholen zijn voor iedereen toegankelijk, staan midden in de samenleving en doen recht aan de verscheidenheid van leerlingen. Openheid en respect zijn kenmerkend voor de medewerkers van de Stip scholen.

Stip scholen bieden 11 verschillende soorten onderwijs (bijv. Internationaal, Dalton). In de gemeente Hilversum e.o. is het bij ouders onduidelijk dat Stip scholen voor ieder kind passend onderwijs aanbieden. Daarnaast wordt er niet op een professionele manier omgegaan met communicatie, zowel intern als extern. De websites per school zijn niet up-to-date en er ontbreken richtlijnen voor juist gebruik van sociale media.

Structuur, profilering en communicatie

Pijnpunten zijn de communicatie (intern en extern), structuur en richting. 
Identiteit van de scholen zijn niet helder in beeld. Juiste doelgroepen zijn niet geformuleerd.

Met als doel:
- Duidelijk profiel waar elke school voor staat en wat deze kan betekenen voor kinderen.
- Naamsbekendheid vergroten in de regio onder de overkoepelende vlag van Stip.
- Kwaliteit verhogen.
- Structuur in de organisatie verbeteren. Interne communicatie verbeteren.
- Communicatie extern een nieuwe look & feel, een betere uitstraling genereren.
- Meer leerlingen per school werven.

NPD heeft een strategisch communicatieplan gerealiseerd na diverse interviews met hoofd kwaliteit beheersing en de directie van Stip.
Het strategisch communicatieplan bestaat uit 8 bouwstenen die gedurende een langere periode gefaseerd worden opgepakt door projectteams:
1. Visie
2. Interne situatie
3. Externe situatie
4. Ambitie
5. Verantwoording
6. Betrokkenen
7. Middelen
8. Aanpak

Campagne Open dag
De open dag op alle scholen was een startpunt om de eerste externe communicatie eens flink aan te pakken. Voor elke school hebben we hun profiel vastgesteld, waarbij de toegevoegde waarde (USP) van die school in het voetlicht komt te staan in de vorm van krachtige woorden. Elke school heeft een leerling voorgedragen die ‘model’ staat voor zijn school. Die leerling is het hele jaar het gezicht, de ambassadeur van die school. Die leerling, samen met een krachtige titel in een vrolijke kleurstelling, een aangepaste setting, was het uitgangspunt voor de fotografie van 11 posters. Twee weken lang hingen de 11 verschillende posters verspreid door de gemeente Hilversum in abri’s langs de weg.

Bijv. de Dr Lelyschool is een school voor bollebozen, hoog IQ. Ingmar is als ingenieur in beeld gebracht met als tekst: Ingmar wordt ingenieur Lely.

De Sterrenschool, deze school richt zich op theater en spel. Isa haar moeder heeft haar prachtige jurk zelf gemaakt. Isa wordt een Hollywood ster.

Social media
Aansluiten hebben wij per school een social media plan uitgewerkt, als leidraad zodat elke school zijn per dag zijn open dag ruim van te voren eenduidig en gepland heeft kunnen promoten op Facebook en Twitter.
We hebben alle posters ingezet d.m.v. Facebook Advertising om de juiste doelgroepen, ouders te bereiken.

Resultaat:
- Vergroting naambekendheid.
- Identiteit per school duidelijk in beeld.
- Meer structuur in communicatie zowel, intern als extern. 


Terug naar het overzicht


Joop Jansen, Advocaat Dexlegal

Wat is de identiteit van je organisatie? Waar sta je voor en waar ga je voor? Vragen die iedere serieuze ondernemer zichzelf zou moeten afvragen. De antwoorden op deze vragen vind je niet door even op een vrije middag hierover na te denken. Een serieuze ondernemer gunt zichzelf de tijd om aan de slag te gaan met het uitwerken van de antwoorden op deze vragen. Je wordt hier niet alleen zelf veel wijzer van, maar het helpt ook om te bepalen hoe andere stakeholders jou zien en hoe jij graag gezien wilt worden. Uiteindelijk zal zich dit vertalen in nog meer plezier in het nastreven van je doelen en het behalen van de gewenste resultaten.

Met de cursus ‘Brand Your Business’ heeft NPD Communications een unieke digitale cursus ontwikkeld waarmee je jezelf antwoorden kunt verschaffen op de vragen wat de identiteit van jouw organisatie is en waar je voor staat. Daarnaast biedt de cursus ook inzicht in bijvoorbeeld denkprocessen van klanten en zeer relevante hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van internetmarketing en merkontwikkeling die voor iedere ondernemer een absolute must zijn om te kennen.

De inhoud van de cursus is relevant voor ondernemers die op het punt staan om te gaan ondernemen, maar ook voor de meer door de wol geverfde ondernemer is het raadzaam om deze cursus te volgen. Het lesmateriaal is overzichtelijk, duidelijk en voorzien van een handig werkboek, maar ook van ondersteunde filmpjes met concrete voorbeelden. De cursus biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw eigen bedrijfsidentiteit volledig af te pellen en op te bouwen maar ook om in 10 hoogwaardige lessen volledig op de hoogte te geraken van alle recente ontwikkelingen op het gebied van online klantgedrag, de kracht van social selling en internetmarkering.

Joop Jansen, Advocaat Dexlegal