EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Campagne Race tegen de klok, ‘The Malaria No More Challenge’

Voorlichtingscampagne voor jongeren van 9-12 jaar. Aandacht vragen en bewustwording creëren over het belang van malariabestrijding in ontwikkelingslanden.


Campagne Race tegen de klok, ‘The Malaria No More Challenge’

De wereldwijd opererende NGO ‘Malaria No More’ strijd tegen de desastreuze gevolgen malaria in ontwikkelingslanden. Wij realiseerden met heel veel enthousiasme een interactieve expositie die zich richtte op de bewustwording van Nederlandse kinderen tussen 9 en 12 jaar van het belang van malariabestrijding in ontwikkelingslanden. Tijdens dertien race- evenementen op het Circuit Park Zandvoort, is in drie stoere expositietenten een heleboel te zien en te beleven. Zo kunnen de kinderen een game spelen waarmee ze virtueel naar Afrika kunnen racen om klamboes uit te delen aan de plaatselijke bevolking. Ze moeten vooral hard rijden, iedere 30 seconden sterft er een kind aan malaria. Het is een race tegen de klok!

In een andere tent is een film te zien over het leven met malaria in een Afrikaans dorp, en leerlingen kunnen animatiefilmpjes bekijken over wat er ertegen te doen is.

Rapworkshop en muggen tekenen
Onder leiding van Tariq Khan alias Mc Lazy gaan de leerlingen hun eigen rap schrijven over malaria die ze later die dag een elkaar laten horen. Er worden muggen getekend in 1 lijn, waarmee ook nog prijzen te winnen vallen. Voordat de klassen naar  het circuit komen, is er een lespakket gedownload om in de klas alles te weten te komen over malaria en de gevolgen ervan. Via de school kunnen de kinderen t-shirts, caps, muggenmeppers en flesjes Deet verkopen. De opbrengst gaat naar Malaria No More.

Bereik
We hebben voor het concept en het compleet realiseren van de bewustwordigscampagne een subsidie ontvangen van het NCDO. Meer dan 850 jongeren hebben deelgenomen aan de expositie. De doelgroep is bereikt via de expo op het circuit, media, free publicity, Malaria No More en de sociale netwerken. We hebben 95.212 hits gehad op de website. We hebben 30.000 brochures geflyerd, en 107.200 mensen benaderd. We hebben het beoogde bereik van de campagne gerealiseerd.

Ontwerp en productie - corporate Identity - expo - website/social media - lespakket - interactieve race game - trafficmanagement: NPD Communications


Terug naar het overzicht


Anne-Marie van den Bosch, Sales Manager, Kerger & Co.B.V.

Denk je in: je bedrijf bestaat 100 jaar en je kijkt na je SWOT analyse om je heen waar je eigenlijk staat……. dan kun je je realiseren dat ondanks je goede reputatie het hoog tijd is voor vernieuwing. Met ''Brand your business'' brengen Nicole en Maarten een roadmap in kaart die je stapsgewijs begeleid in benoemen en bouwen van je bedrijfs-DNA: wie zijn we en waar staan we voor? Waar doen we het voor en wat is jouw rol daarin? ''Zichtbaar zijn en blijven voor onze klanten'' onze tweede eeuw in, uitdragen wat we al 100 jaar goed doen maar ook waar wij ontwikkelen zodat onze marktpositie sterk blijft. Samen met een schitterende restyling van ons logo en advies/tips in een nieuwe bedrijfsuitstraling zijn we fris een nieuwe proactieve fase ingestapt. Ook voor bedrijven die al langer bestaan en zoekende zijn in ''loslaten en het nieuwe omarmen'' is NPD Communications een geduldige maar doelgerichte partner die bewaakt dat het ontwikkelde Brand professioneel uitgerold wordt.

Anne-Marie van den Bosch, Sales Manager, Kerger & Co.B.V.