EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Campagne Race tegen de klok, ‘The Malaria No More Challenge’

Voorlichtingscampagne voor jongeren van 9-12 jaar. Aandacht vragen en bewustwording creëren over het belang van malariabestrijding in ontwikkelingslanden.


Campagne Race tegen de klok, ‘The Malaria No More Challenge’

De wereldwijd opererende NGO ‘Malaria No More’ strijd tegen de desastreuze gevolgen malaria in ontwikkelingslanden. Wij realiseerden met heel veel enthousiasme een interactieve expositie die zich richtte op de bewustwording van Nederlandse kinderen tussen 9 en 12 jaar van het belang van malariabestrijding in ontwikkelingslanden. Tijdens dertien race- evenementen op het Circuit Park Zandvoort, is in drie stoere expositietenten een heleboel te zien en te beleven. Zo kunnen de kinderen een game spelen waarmee ze virtueel naar Afrika kunnen racen om klamboes uit te delen aan de plaatselijke bevolking. Ze moeten vooral hard rijden, iedere 30 seconden sterft er een kind aan malaria. Het is een race tegen de klok!

In een andere tent is een film te zien over het leven met malaria in een Afrikaans dorp, en leerlingen kunnen animatiefilmpjes bekijken over wat er ertegen te doen is.

Rapworkshop en muggen tekenen
Onder leiding van Tariq Khan alias Mc Lazy gaan de leerlingen hun eigen rap schrijven over malaria die ze later die dag een elkaar laten horen. Er worden muggen getekend in 1 lijn, waarmee ook nog prijzen te winnen vallen. Voordat de klassen naar  het circuit komen, is er een lespakket gedownload om in de klas alles te weten te komen over malaria en de gevolgen ervan. Via de school kunnen de kinderen t-shirts, caps, muggenmeppers en flesjes Deet verkopen. De opbrengst gaat naar Malaria No More.

Bereik
We hebben voor het concept en het compleet realiseren van de bewustwordigscampagne een subsidie ontvangen van het NCDO. Meer dan 850 jongeren hebben deelgenomen aan de expositie. De doelgroep is bereikt via de expo op het circuit, media, free publicity, Malaria No More en de sociale netwerken. We hebben 95.212 hits gehad op de website. We hebben 30.000 brochures geflyerd, en 107.200 mensen benaderd. We hebben het beoogde bereik van de campagne gerealiseerd.

Ontwerp en productie - corporate Identity - expo - website/social media - lespakket - interactieve race game - trafficmanagement: NPD Communications


Terug naar het overzicht


Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur

Het boek over de vinkenbanen van Bloemendaal is zeker niet het eerste boek dat ik geschreven heb. NPD Communications is dan ook een van de vele vormgevers waarmee ik heb samengewerkt. Het is wel de eerste en enige met wie die samenwerking optimaal is geweest! Er kan zoveel mis gaan: 75% van de illustraties in de eerste helft van het boek, afbeeldingen te ver verwijderd van de betreffende tekst, figuren met te kleine, nagenoeg onleesbare letters erin. In dit boek is alles perfect gerealiseerd, in mooie kleuren, het goede formaat.

Tel daar bij op: alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en wel op de gestelde tijd! Als dat niet gebeurt, sneuvelen er stukken tekst inclusief hun illustraties. Dan is het boek niet 100% wat je er als schrijver mee bedoelde. In dit geval dus wel!

Wat ook te prijzen valt, is het begrip voor de materie. Over vinkenbanen is zo weinig gepubliceerd dat bijna niemand weet wat dat zijn. Nicole Post en Maarten Jansen hebben zich de stof zo eigen gemaakt dat zij ook de productondersteuning konden verzorgen: de instructies aan de drukker en de boekhandels, de marketing in het algemeen. NPD Communications bieden dus veel meer dan allleen maar vormgeving. Jammer dat ik (nog) geen plannen heb voor een nieuw boek samen met hen!

Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur