EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Campagne Race tegen de klok, ‘The Malaria No More Challenge’

De wereldwijd opererende NGO ‘Malaria No More’ strijd tegen de desastreuze gevolgen malaria in ontwikkelingslanden. In 20XX werkten wij vol overgave mee aan een campagne die zich richtte op de bewustwording van Nederlandse kinderen tussen 9 en 12 jaar van het belang van malariabestrijding in ontwikkelingslanden. Tijdens dertien race- evenementen op het Circuit Park Zandvoort, is in drie stoere expositietenten een heleboel te zien en te beleven. Zo kunnen de kinderen een game spelen waarmee ze virtueel naar Afrika kunnen racen om klamboes uit te delen aan de plaatselijke bevolking. Ze moeten vooral hard rijden, iedere seconden sterft er een kind aan malaria. Het is een race tegen de klok!

In een andere tent is een film te zien over het leven met malaria in een Afrikaans dorp, en leerlingen kunnen animatiefilmpjes bekijken over wat er ertegen te doen is.

Rapworkshop en muggen tekenen
Onder leiding van Tariq Khan alias Mc Lazy gaan de leerlingen hun eigen rap schrijven over malaria die ze later die dag een elkaar laten horen. Er worden muggen getekend in 1 lijn, waarmee ook nog prijzen te winnen vallen. Voordat de klassen naar  het circuit komen, is er een lespakket gedownload om in de klas alles te weten te komen over malaria en de gevolgen ervan. Via de school kunnen de kinderen t-shirts, caps, muggenmeppers en flesjes Deet verkopen. De opbrengst gaat naar Malaria No More.

We hebben voor het concept en het compleet realiseren van de bewustwordigscampagne een subsidie ontvangen van het NCDO. Meer dan 850 jongeren hebben deelgenomen aan de expositie. De doelgroep is bereikt via de expo op het circuit, media, free publicity, Malaria No More en de sociale netwerken. We hebben 95.212 hits gehad op de website. We hebben 30.000 brochures geflyerd, en 107.200 mensen benaderd. We hebben het beoogde bereik van de campagne gerealiseerd.


Terug naar het overzicht


Monica van Harn, Manager Marketing en Communicatie Fonds Gehandicaptensport

NPD communications heeft voor het zesde jaar op een rij het online jaarverslag verzorgd. Een lange termijn relatie waarin jaarlijks stappen gezet worden naar de zo belangrijke transparantie binnen de terugkoppeling over het jaar naar de stakeholders van Fonds Gehandicaptensport. Een omvangrijke boodschap weet NPD communications op een overzichtelijke en verleidelijke manier vorm te geven.

Monica van Harn, Manager Marketing en Communicatie Fonds Gehandicaptensport