EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Campagne Race tegen de klok, ‘The Malaria No More Challenge’

Voorlichtingscampagne voor jongeren van 9-12 jaar. Aandacht vragen en bewustwording creëren over het belang van malariabestrijding in ontwikkelingslanden.


Campagne Race tegen de klok, ‘The Malaria No More Challenge’

De wereldwijd opererende NGO ‘Malaria No More’ strijd tegen de desastreuze gevolgen malaria in ontwikkelingslanden. Wij realiseerden met heel veel enthousiasme een interactieve expositie die zich richtte op de bewustwording van Nederlandse kinderen tussen 9 en 12 jaar van het belang van malariabestrijding in ontwikkelingslanden. Tijdens dertien race- evenementen op het Circuit Park Zandvoort, is in drie stoere expositietenten een heleboel te zien en te beleven. Zo kunnen de kinderen een game spelen waarmee ze virtueel naar Afrika kunnen racen om klamboes uit te delen aan de plaatselijke bevolking. Ze moeten vooral hard rijden, iedere 30 seconden sterft er een kind aan malaria. Het is een race tegen de klok!

In een andere tent is een film te zien over het leven met malaria in een Afrikaans dorp, en leerlingen kunnen animatiefilmpjes bekijken over wat er ertegen te doen is.

Rapworkshop en muggen tekenen
Onder leiding van Tariq Khan alias Mc Lazy gaan de leerlingen hun eigen rap schrijven over malaria die ze later die dag een elkaar laten horen. Er worden muggen getekend in 1 lijn, waarmee ook nog prijzen te winnen vallen. Voordat de klassen naar  het circuit komen, is er een lespakket gedownload om in de klas alles te weten te komen over malaria en de gevolgen ervan. Via de school kunnen de kinderen t-shirts, caps, muggenmeppers en flesjes Deet verkopen. De opbrengst gaat naar Malaria No More.

Bereik
We hebben voor het concept en het compleet realiseren van de bewustwordigscampagne een subsidie ontvangen van het NCDO. Meer dan 850 jongeren hebben deelgenomen aan de expositie. De doelgroep is bereikt via de expo op het circuit, media, free publicity, Malaria No More en de sociale netwerken. We hebben 95.212 hits gehad op de website. We hebben 30.000 brochures geflyerd, en 107.200 mensen benaderd. We hebben het beoogde bereik van de campagne gerealiseerd.

Ontwerp en productie - corporate Identity - expo - website/social media - lespakket - interactieve race game - trafficmanagement: NPD Communications


Terug naar het overzicht


Joop Jansen, Advocaat Dexlegal

Wat is de identiteit van je organisatie? Waar sta je voor en waar ga je voor? Vragen die iedere serieuze ondernemer zichzelf zou moeten afvragen. De antwoorden op deze vragen vind je niet door even op een vrije middag hierover na te denken. Een serieuze ondernemer gunt zichzelf de tijd om aan de slag te gaan met het uitwerken van de antwoorden op deze vragen. Je wordt hier niet alleen zelf veel wijzer van, maar het helpt ook om te bepalen hoe andere stakeholders jou zien en hoe jij graag gezien wilt worden. Uiteindelijk zal zich dit vertalen in nog meer plezier in het nastreven van je doelen en het behalen van de gewenste resultaten.

Met de cursus ‘Brand Your Business’ heeft NPD Communications een unieke digitale cursus ontwikkeld waarmee je jezelf antwoorden kunt verschaffen op de vragen wat de identiteit van jouw organisatie is en waar je voor staat. Daarnaast biedt de cursus ook inzicht in bijvoorbeeld denkprocessen van klanten en zeer relevante hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van internetmarketing en merkontwikkeling die voor iedere ondernemer een absolute must zijn om te kennen.

De inhoud van de cursus is relevant voor ondernemers die op het punt staan om te gaan ondernemen, maar ook voor de meer door de wol geverfde ondernemer is het raadzaam om deze cursus te volgen. Het lesmateriaal is overzichtelijk, duidelijk en voorzien van een handig werkboek, maar ook van ondersteunde filmpjes met concrete voorbeelden. De cursus biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw eigen bedrijfsidentiteit volledig af te pellen en op te bouwen maar ook om in 10 hoogwaardige lessen volledig op de hoogte te geraken van alle recente ontwikkelingen op het gebied van online klantgedrag, de kracht van social selling en internetmarkering.

Joop Jansen, Advocaat Dexlegal