EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

CAMPAGNES 'DEFENDING OUR OCEANS' & 'Protecting Ancient Forrest' VOOR GREENPEACE INTERNATIONAL

 

CAMPAGNE DEFENDING OUR OCEANS

Greenpeace vindt de vitaliteit van de aarde fundamenteel voor al het leven en strijdt daarom voor een snelle realisatie van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu. Greenpeace is een onafhankelijke internationale milieuorganisatie. Door geweldloze en inventieve confrontaties stellen we milieuproblemen aan de kaak en stimuleren we oplossingen voor een gezond en duurzaam evenwicht tussen mens en milieu.

De bedreigingen voor het zeeleven zijn enorm. Gif, lawaai, opwarming van de aarde… Maar met stip op nr.1 staat overbevissing. De snelheid en de manier waarop we de oceanen leegvissen, brengen grote schade aan.

Er worden veel meer vissen gevangen dan dat er bij komen. Inmiddels is 80 procent van de visbestanden bijna op, overbevist of danig in verval. Voor tonijn, kabeljauw, zwaardvis en haai en voor de Europese wateren lopen de cijfers zelfs op tot 90 procent! Als dit zo doorgaat, zijn de oceanen o ver veertig jaar leeg. Een dramatisch scenario dat onomkeerbaar lijkt door non-selectieve en vernietigende visserijmethoden en piratenvisserij.

De campagne inspecteerde en rapporteerde de problematiek van het milieu en leven in de wateren van deze gebieden. We hebben de gehele campagne uitstraling gegeven, die zelfs groot op de zijkant van de Esperanza is geschilderd. Het logo en de huisstijl zijn visueel aantrekkelijk voor jong en oud, en geeft deze expeditie een eigen gezicht. Voor de persuitingen hebben we een kartonnen ‘koffer’ ontworpen met een reislabel, die werd gevuld met een informatiepakket en verspreid bij ministeries en overheden wereldwijd. Voor de kinderen hebben we een aangepast informatiepakket samengesteld.


CAMPAGNE Protecting Ancient Forrest


Elke twee seconden gaat een stuk bos zo groot als een voetbalveld tegen de vlakte. Om het hout te gebruiken voor de bouw, meubels of papier, maar vooral ook om op het vrijgekomen land koeien te laten grazen of landbouwgewassen te verbouwen.

Het zijn niet alleen ontelbare planten en dieren die niet zonder de bossen kunnen. Wereldwijd zijn er 150 miljoen oorspronkelijke bewoners van de bossen die steeds meer in de verdrukking komen. Nog veel meer mensen zijn afhankelijk van de bossen voor hun eerste levensbehoeften, zoals voedsel, huisvesting en medicijnen. Zij trekken vaak aan het kortste eind als bedrijven hun oog laten vallen op grote stukken bos.

Voor de campagne Protecting Ancient Forrest hebben we het logo en de huisstijl tot leven gebracht, promotioneel materiaal en jaarverslagen ontwikkeld.

De campagnes zijn gerapporteerd is diverse verslagen onder de naam ‘Roadmap to Recovery’. We hebben voor de verslagen een op maat gemaakte map ontwikkeld.


Terug naar het overzicht


Arjan Erkel, spreker & schrijver. Voormalig directeur van Malaria No More

Mijn ervaringen met Maarten en Nicole van NPD communications zijn uitermate positief. Tijdens mijn tijd als directeur van Malaria No More hebben we de campagne ‘Race tegen de Klok’ omarmt om voorlichting over malaria en aandacht voor de urgentie van malariabestrijding te vergroten. Compleet met lesmateriaal en aanwezigheid tijdens race evenementen op het circuit van Zandvoort.

Maarten en Nicole zijn prettig in de omgang. Ze leveren kwaliteit en luisteren goed naar onze wensen die ze kunnen omzetten in heel goed communicatiemateriaal en een mooie vormgeving van de stand. Ik kan iedereen aanraden om met NPD in zee te gaan.

Arjan Erkel, spreker & schrijver. Voormalig directeur van Malaria No More