EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Re-branding Kerger, op naar de volgende 100 jaar

Kerger & Co BV is een leverancier van superieure elektrotechnische producten voor de scheepvaart- en offshore industrie. Dit jaar viert Kerger haar 100 jarig jubileum.

Tijd is geld, zeker in de hectische en competitieve wereld van scheepvaart- en offshore bedrijven. De Kerger vestiging in Nederland levert wereldwijd de beste oplossingen op het gebied van elektrotechnische toepassingen. De vestiging Kerger Marine Electric, Inc. in de Verenigde Staten verzorgt aanvragen en orders van klanten in de VS, Canada, Mexico en Puerto Rico.

Re-branden van Kerger
Ongeveer een jaar gelden zijn we in contact gekomen met het management team van Kerger, en hebben we gesproken over de mogelijkheden van het re-branden van Kerger om een duidelijkere marktpositie in te nemen en de noodzaak om een nieuwe herkenbare uitstraling naar de buitenwereld te realiseren. Een enorme uitdaging voor een familiebedrijf die ijzersterk is in het razendsnel bedienen van hun klanten met gedegen service en advies vanuit jarenlange ervaring. Maar Kerger is niet echt thuis is in de marketing, strategie en communicatie naar buiten toe.

Brand Your Business programma
Vanuit onze expertise en het Brand Your Business programma hebben we een plan opgezet n.a.v. de wensen van Kerger. Een 5 stappenplan zodat het re-branding traject overzichtelijk wordt en we stap voor stap het proces doorlopen. Het personeel, de drijvende kracht op de werkvloer wordt eveneens betrokken in het verander traject. En dan wordt de keuze gemaakt, we gaan ervoor!

En dan wordt de keuze gemaakt in het management van Kerger, we gaan ervoor!

We zijn gestart met het onderzoek naar de organisatie-dna van Kerger, wie zijn we, waar staan we voor en waar gaan we voor in de toekomst. We hebben een scherp beeld geformuleerd van de identiteit van Kerger, zowel intern in de bedrijfsvoering als extern naar de doelgroep. Na de missie en visie hebben we duidelijke kernwaarden vastgelegd, deze waarden zeggen alles over de kernkwaliteiten van Kerger. De identiteit en de kernwaarden van Kerger willen we overal uitstralen en zijn dan ook in de interne en externe communicatie duidelijk herkenbaar.

De 5 kernwaarden van Kerger:
1. 1. Deskundigheid zorgt voor kwaliteit
2. Servicegericht problemen oplossen
3. Betrouwbaarheid en partnership
4. Informerend en tijdbesparend

Met als pay-off: Kerger, your reliable partner

Daarna volgt de positionering, welke unieke plek in de markt wil je veroveren? En welk beeld wil je dat de buitenwereld van je heeft? We hebben een analyse gemaakt van de doelgroepen, en Kerger kent als geen ander het probleem van de klant en daar dé oplossing voor heeft. Intern zijn er knopen doorgehakt en strategische keuzes gemaakt op welke ontwikkelingen in de markt Kerger gaat inspelen, en welke activiteiten daarvoor ontwikkelt moeten worden.

Wat leeft er op de werkvloer?

De 28 medewerkers bij Kerger zijn door leiderschapscoach AbiGail Hall van Core Creations begeleid in het verander traject. Verandering begint van binnenuit de organisatie, als naar buiten richting de klanten. Het is belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt, en waar iedereen zich prettig en betrokken voelt. Met als doel: als 1 team achter Kerger te staan, en een ieder zijn verantwoording neemt om samen sterk te zijn voor de volgende 100 jaar Kerger.Roadmap
Geen boekwerken vol verslagen van het BYB traject, maar we ontwikkelen een handige ROADmap aan het eind van het stappenplan. Bij elke stap in het proces leggen we de belangrijkste facetten vast in een actief document om mee te blijven werken, als leidraad om aan de muur te hangen, als kompas voor de toekomst. Die helpt om op koers te komen en blijven als het gaat om je bedrijfsidentiteit, de juiste strategische keuzes én de vertaalslag naar je interne- en externe communicatie.

Profileren op naamsbekendheid en het vergroten van de zichtbaarheid in de markt

Communicatie is de markt vertellen dat je een prachtig product of dienst aanbiedt. En is de vertaling van de strategie naar interne en externe communicatie. Voor Kerger betekent dit dat zij zich gaan profileren op naamsbekendheid en het vergroten van hun zichtbaarheid in de markt. Kerger gaat persoonlijk actief contact onderhouden bij vaste partners, en zichbaar zijn bij externe organisaties. Kerger gaat zijn eigen productielijn Led lampen, KerLed via de sales promoten.

Het 'label' Kerger

We hebben het logo van Kerger ge-restyled naar een embleem logo dat bestaat uit een duidelijk afgekaderde achtergrond in een frisse kleur blauw, de subtitle ‘Electrical Marine Products’ eronder wordt weergegeven in een afgekaderde kleur oranje. In combinatie met een modern maar stoer lettertype vormt het totaal een stevig en robuust nieuw logo/label voor Kerger.

Er zijn een aantal corporate beelden geselecteerd in duotoon zwart/donkerblauw van diverse schepen. De foto’s zijn van onder af genomen en leggen de nadruk op het rauwe en robuuste dat symbool staat voor de scheepvaart.

KerLed

Kerled is de eigen Kerger productlijn van Led lampen, specifiek geschikt voor marine en offshore wereldwijd. We hebben de doosjes voorzien van een eigen logo en een passend ontwerp die aansluit bij de nieuwe huisstijl van Kerger.Alle communicatiemiddelen van Kerger zijn beet gepakt en voorzien van de nieuwe huisstijl. De catalogus, de website en de nieuwe KerLed verpakkingen zijn het visitekaartje van Kerger naar buiten toe.

Verandering kost veel tijd en geduld

Het was een hele fijne samenwerking met Kerger, af en toe met een lach en een traan. Ondertussen is het personeel actief bezig met het invullen van de kernwaarden op hun eigen wijze, maar wel gezamenlijk al één team achter Kerger.

Kerger is klaar voor de volgende 100 jaar!

 

De website is technisch gerealiseerd door Green Multimedia.

 

 

 


Terug naar het overzicht


Martin Atkin, former Head of Creative Communications, Greenpeace International

I worked with Nicole and Maarten on two flagship Greenpeace campaigns, “Defending our Oceans” and “Protecting our ancient Forests”. Their creativity, insight and professionalism made a big contribution to the success of the campaigns and enabled Greenpeace to raise the profile of these vital issues to a global audience.

Martin Atkin, former Head of Creative Communications, Greenpeace International