EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Degree-n - strategische marketing

Degree-n ontwikkelt en levert duurzame verwarmingsystemen op basis van nano-infrarood warmtetechnologie. Verwarming met nano-infrarood warmtepanelen is een revolutionaire technologie voor een duurzame toekomst. De panelen verwarmen niet de lucht, maar elk object en de materie in de ruimte. Dit voelt aan als weldadige zonnewarmte, maar zonder de schadelijke uv-stralen. Verder is er geen beweging van lucht. Deze manier van ‘stoken’ levert 60% energiebesparing op als je het vergelijkt met centrale verwarming op gas. De panelen zien er uit platte panelen en worden aan de wand op plafond bevestigd. Er kan zelfs een foto, schilderij of spiegel (badkamer) in het warmtepaneel gezet worden. Degree-n is een nieuwe onderneming en wil het liefst zo snel mogelijk de Nederlandse markt gaan veroveren. Zij hebben ons gevraagd een strategisch plan te te ontwikkelen voor de marketing en branding voor de middellange termijn. Voortvloeiend uit het strategisch plan dat wij maakten, kwam de marketing- en mediamix die we zouden gaan inzetten. Ook wilden zij een concreet concept voor hun middelen- en mediamix voor drie maanden.

Doelstellingen van de strategische marketing plannen:
- Naamsherkenbaarheid van het Degree-n landelijk;
- Bevorderen van aantrekkingskracht bij de doelgroep;
- Uitnodigen en stimuleren tot interactie die leidt tot verkoop;
- Opbouwen van samenwerkingsverbanden, ambassadeurs.

Voor Degree-n maakten we een onderscheid tussen de middelenmix van drie maanden, en een plan voor een heel nieuw jaar. Voor de eerste drie maanden hebben we een effectieve en efficiënte mix ontwikkeld. Centraal bij onze keuzes stond de vraag; hoe bereiken we een zo groot mogelijk effect binnen het budget van Degree-n? We gaan even nader in op deze drie maanden strategie.

Wij hebben het kijkersprofiel van vtwonen onder de loep genomen en geconstateerd dat deze sterk overeenkomt met de doelgroep van Degree-n. De lezers van vtwonen zijn vrouwen en mannen tussen de 25 en 55 jaar, een mooi huis belangrijk vinden en daar flink tijd en geld aan besteden. Ze zijn hoog opgeleid, welvarend, hebben veelal een eigen huis, en geven vijf keer zo veel geld uit aan wonen als de gemiddelde Nederlander. Meer dan de helft heeft thuiswonende kinderen onder de 14 jaar. Bovendien zijn deze mensen geïnteresseerd in kunst en cultuur, antiek, vormgeving, film en literatuur. Ze vinden sfeer, gezelligheid en lekker eten heel belangrijk en zijn actief bezig in en om het huis. Ze houden van uitgaan, lekker thuis zijn en vrienden ontvangen. Ook gaan ze graag op vakantie en bezoeken ze evenementen.

vtwonen - ‘Verbouwen of verhuizen’
De uitstraling, kwaliteit, het inhoudelijke verhaal en de doelgroepenl van Degree’n, vtwonen en Net5 sluiten perfect op elkaar aan. Ze versterken elkaar echt. We hebben daarom de panelen van Degree-n in twee afleveringen onder de aandacht laten brengen bij het vtwonen programma Verbouwen of Verhuizen op Net5. De verwarmingspanelen zijn in het programma verwerkt in een metamorfose op locatie. Dat heet ‘in program sponsoring’. Degree-n betaalde per aflevering 15.000 euro. Daarmee kochten ze twee keer 5 minuten aandacht van een groot publiek (ongeveer 500.000 mensen), dat perfect aansluit op de eigen doelgroep. Dat was een behoorlijk gerichte vorm van advertising, dus. En daarnaast werden er, voor de uitzendingen van start gingen, vanuit vtwonen digitale nieuwsbrieven verzonden met een link naar de website van Degree-n. Dat had een bereik van 230.000 ontvangers.

Facebook advertising
Naast het uitzetten en begeleiden van de 'in program sponsoring' bij vtwonen, hebben we voor Degree-n ook een goede Facebook advertising campagne opgezet. Facebook biedt de mogelijkheid om je doelgroep heel concreet te specificeren aan de hand van bijvoorbeeld locatie, leeftijd, opleidingsniveau, geslacht, interesses en relatiestatus. Facebook geeft een goed inzicht in de resultaten van je advertenties. Hierdoor zie je direct wat het je oplevert om te investeren in Facebook advertenties. Facebook geeft inzicht over het bereik, hoeveel mensen op de advertentie hebben geklikt, de pagina hebben geliked of een ande reactie hebben ondernomen (delen, reacties etc.).

Merkambassadeurs
We hebben daarnaast voorgesteld om merkambassadeurs in te zetten. Een merkambassadeur, ook wel ‘brand advocate’ genoemd, is iemand die optreedt als pleitbezorger van een product, merk of bedrijf. De fans van een merk zijn een belangrijke troef voor de naamsbekendheid en acquisitie, bijvoorbeeld door mond-tot-mondreclame. Ambassadeurs zijn niet slechts tevreden en loyale gebruikers van een product. Ze zullen ook anderen wijzen op de voordelen van het product en de waarden van een merk. De belangrijkste reden om een groep ambassadeurs op te bouwen rond je merk, is het ontwikkelen van producten en diensten waar mensen van gaan houden. Het idee in ons voorbeeld is om 10 ambassadeurs te zoeken binnen de doelgroep specificatie, die zich vrijwillig inzetten om een product van Degree-n te testen/gebruiken. Het ambassadeursteam zal d.m.v. een eigen gemaakte video verslag uitbrengen van de bevindingen van het gebruik van het product, en zal deze promoten. Deze ‘vlogs’ zijn o.a. het materiaal die we inzetten voor de Facebook Advertising op social media. De ambassadeurs geven hun persoonlijke mening zodat de potentiele koper een indruk kan krijgen van de USP’s van het product. Door het adverteren van diverse video’s kunnen we tijdens de Facebook advertising campagne meten welke scoren en welke minder, we kunnen elk moment de advertenties aanpassen.

Funda advertising
Het werkterrein van Funda is online. Ook op Funda kun je heel gericht campagne voeren. Via slimme targeting op basis van segmentatie, bereik je de doelgroep die je voor ogen heeft op het juiste moment met de juiste boodschap. Zo kun je bijvoorbeeld uitfilteren welke mensen van een bepaalde leeftijd en inkomenscategie in een bepaalde regio een oud huis zoeken met een tuin. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn voor organisaties die sanitair, keukens, vloeren leveren, of tuinrenovaties doen. Of voor een bedrijf als Degree-n. Met een bereik van 36,6 miljoen bezoeken per jaar, kun je via Funda heel gericht op je eigen doelgroep targeten, wat de kans op succes aanzienlijk vergroot.

Degree-n, spreker op event
Ook spreken op evenementen en netwerken op bijeenkomsten kan heel effectief zijn; je publiek is op een of andere manier al belangstellend bij het onderwerp waar het evenement over gaat. Voor Degree-n bijvoorbeeld is het het belangrijk om op het gebied van duurzaamheid en innovatie naamsbekendheid te krijgen. Vaak is er op dat soort bijeenkomsten ook pers aanwezig en krijg je via deze weg free-publicity.

Terug naar het overzicht


Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur

Het boek over de vinkenbanen van Bloemendaal is zeker niet het eerste boek dat ik geschreven heb. NPD Communications is dan ook een van de vele vormgevers waarmee ik heb samengewerkt. Het is wel de eerste en enige met wie die samenwerking optimaal is geweest! Er kan zoveel mis gaan: 75% van de illustraties in de eerste helft van het boek, afbeeldingen te ver verwijderd van de betreffende tekst, figuren met te kleine, nagenoeg onleesbare letters erin. In dit boek is alles perfect gerealiseerd, in mooie kleuren, het goede formaat.

Tel daar bij op: alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en wel op de gestelde tijd! Als dat niet gebeurt, sneuvelen er stukken tekst inclusief hun illustraties. Dan is het boek niet 100% wat je er als schrijver mee bedoelde. In dit geval dus wel!

Wat ook te prijzen valt, is het begrip voor de materie. Over vinkenbanen is zo weinig gepubliceerd dat bijna niemand weet wat dat zijn. Nicole Post en Maarten Jansen hebben zich de stof zo eigen gemaakt dat zij ook de productondersteuning konden verzorgen: de instructies aan de drukker en de boekhandels, de marketing in het algemeen. NPD Communications bieden dus veel meer dan allleen maar vormgeving. Jammer dat ik (nog) geen plannen heb voor een nieuw boek samen met hen!

Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur