EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Strandpaviljoen Plazand - Branding en Seafoodbar

Plazand is een eigentijds strandpaviljoen aan de Zandvoortse Noordzee kust en bestaat  sinds 2011. Het is goed toeven bij Plazand want je kunt er zowel prive als zakelijk genieten van de zilte lucht en het prachtige uitzicht op de zee. Je kunt er 7 dagen per week genieten van ontbijt, lunch tot borrel en culinair diner.  De ondergaande zon, een goed glas wijn, wat wil een mens nog meer. Feesten kan je tot de late uurtjes, thema's als: BBQ, high tea, Foodfair of Walking dinner, alles is mogelijk bij Plazand, en de crew zorgt voor een onvergetelijke beleving. Maar ook zakelijk vergaderen aan zee, in een ongedwongen sfeer. Of een exclusieve meeting of feest in een aparte ruimte met privéterras aan zee.


Profilering, structuur en communicatie

Twee jaar geleden gaven de eigenaren van Plazand aan dat er behoefte was aan professionele ondersteuning om beter zichtbaar te bij hun doelgroep, en zich meer te profileren in de markt. En het ontbreken van structuur in de organisatie en de juiste communicatie zowel intern als extern. Wij zijn met de directie in gesprek gegaan en hebben alle pijnpunten besproken en alle communicatie uitingen bekeken en geïnventariseerd. Daarna hebben we een plan van aanpak voor de lange termijn voorgesteld, waarmee we direct zijn gestart.

Stap 1. terug naar waar het allemaal begon, het bedrijfs-dna: ideologie, visie, missie, unieke kracht, kernwaarde, ambitie. Kort gezegd: wie je bent, waar je voor staat en je waar voor gaat met je onderneming, en wat andere daarvan vinden. De sterkte en zwakke analyse gaf duidelijkheid over de organisatiestructuur. Al snel werd het onderscheidende vermogen van Plazand duidelijk nl. het culinair genieten aan het Zandvoortse strand.

Een communicatieplan is stap 2. Dit plan beschrijft hoe, waarom en wanneer Plazand haar communicatiemiddelen effectief kan inzetten en haar doelen daardoor bereikt. wat wij in kaart hebben gebracht is:

- Plazand in 1 zin. De pay-off: ‘Culinair genieten aan het Zandvoortse strand’

- De boodschap

- Doelgroep bepaling

- Communicatiedoelstellingen


Stap 3. het realiseren van een nieuwe uitstraling voor Plazand

De oude website en alle communicatie uitingen zijn niet meer up-to date- en geven geen juist gevoel waar Plazand voor staat: ‘Culinair genieten aan het Zandvoortse strand’

We hebben een nieuwe responsive website gelanceerd, en zijn actief met Facebook advertising gestart. Met regelmaat sturen we digitale nieuwsbrieven naar de grote groep trouwe klanten die Plazand al jaren weten te vinden. We hebben een pay-off en beeldbalken toegevoegd aan het bestaande logo als herkenbare items die steeds weer terug komen in alle communicatie uitingen. De menukaart is ge-restyled. Intern hebben we wekelijkse bijeenkomsten gepland om de communicatie ‘a la minute’ bij te sturen. Om de aanvraag van offertes gemakkelijker te kunnen samenstellen hebben we een presentatiemap met product sheets ontwikkeld. Samen met de offerte dient deze als visuele presentatie voor de vele mogelijkheden bij Plazand.


Plan invulling Management structuur
is stap nr. 4 en hebben het volgende in beeld gebracht:

Omschrijving taakverdeling management, onderling en richting personeel. Het activeren van een planbord. Daarnaast ondersteuning van elkaar activiteiten, plannen van wekelijk overleg, met als doel professionaliseren samenwerking onderling en structuur aanbrengen.

Stap nr. 5 Relatiebeheer in kaart brengen en actieplan ontwikkelen ter bevordering van relatiebeheer

- Meer aandacht voor vaste klanten, zowel particulier en zakelijk

- Groei klantenbestand

- Activeren van de zakelijke markt

- Meer omzet bij vaste particuliere en zakelijke klanten

- Meer ambassadeurs van Plazand krijgen

- Omzetgroei aparte ruimtes


Stap nr. 6 Social Media plan

Dit actieplan beschrijft de social media doelstellingen, en hoe social media effectief kan worden ingezet.


Seafoodbar

Nieuwe Look & Feel en exposure plan.

Een bijna niet benutte wijnbar op het terras van Plazand is dit seizoen omgedoopt tot de Seafoodbar, een aparte exclusieve entiteit, waar je kunt genieten van oester, kreeft en Fruit de Mer. Het champagne merk Taittinger is aan de Seafoodbar gekoppeld, de wijn en champagneproeverijen geven het geheel een chique beleving.

We hebben het logo, de signing, menukaart en alle overige (online) uitingen verzorgd. 

 Terug naar het overzicht


Arjan Erkel, spreker & schrijver. Voormalig directeur van Malaria No More

Mijn ervaringen met Maarten en Nicole van NPD communications zijn uitermate positief. Tijdens mijn tijd als directeur van Malaria No More hebben we de campagne ‘Race tegen de Klok’ omarmt om voorlichting over malaria en aandacht voor de urgentie van malariabestrijding te vergroten. Compleet met lesmateriaal en aanwezigheid tijdens race evenementen op het circuit van Zandvoort.

Maarten en Nicole zijn prettig in de omgang. Ze leveren kwaliteit en luisteren goed naar onze wensen die ze kunnen omzetten in heel goed communicatiemateriaal en een mooie vormgeving van de stand. Ik kan iedereen aanraden om met NPD in zee te gaan.

Arjan Erkel, spreker & schrijver. Voormalig directeur van Malaria No More