EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Wat onderscheidt ons nou eigenlijk van anderen?

Datum : 18-05-2017

Zoals het voor jou van belang is om te weten wat je uniek maakt en waar je toegvoegde waarde voor klanten ligt, zo is dat voor ons niet anders. Laten we dus onszelf kort onder deze ‘identiteitsloep’ leggen. Als succesvol ondernemers van een reclamebureau ontdekten wij groeiende communicatieproblematiek bij grote en kleine organisaties. Vaak waren die niet zichtbaar in de markt, hadden te weinig juiste klanten en te weinig omzet. Dit was de periode van de economische recessie rond 2008, toen de wereld veranderde. Bedrijven gingen failliet, banen gingen verloren en er werd flink bezuinigd op marketingactiviteiten. ‘Vroeger’ bepaalde de consument de vraag naar producten en diensten vanuit een behoefte eraan. Maar tegenwoordig hebben we geen vraag vanuit behoefte, omdat we alles al hebben; we leven in een tijd van overvloed. De vraag die organisaties zich moeten stellen is niet: ‘Wat wil mijn klant?’, maar ‘Wat wil ik betekenen voor mijn klant?’. Wij zagen ook dat organisaties hun blik moeten verleggen; in plaats van op een afzetmarkt te focussen, vergt moderne comunicatie dat organisaties naar binnen kijken.

Die nieuwe manier van kijken en denken is niet eenvoudig. Organisaties missen richting en structuur en lopen vast. Wij kunnen helpen. De afgelopen jaren hebben wij vele organisaties begeleid om zich als sterk merk te laten zien, zich te profileren. Wij merken dat onze werkwijze organisaties aanspreekt en dat wij als prettige personen worden ervaren. We beschikken over een groot luisterend vermogen en een oprechte belangstelling voor onze klanten. We kunnen ons inleven in de wereld van de klant, diens visie en vraagstukken. We herkennen binnen een organisatie direct waar de pijnpunten zitten. We denken probleemoplossend en graag ook vooruit, zodat onze concepten toekomstbestendig zijn. We delen onze ervaring en kennis met plezier, omdat we overtuigd zijn van het belang ervan voor andere organisaties. We zijn realistisch, to the point en bovenal onszelf.
Terug naar het overzicht


Joop Jansen, Advocaat Dexlegal

Wat is de identiteit van je organisatie? Waar sta je voor en waar ga je voor? Vragen die iedere serieuze ondernemer zichzelf zou moeten afvragen. De antwoorden op deze vragen vind je niet door even op een vrije middag hierover na te denken. Een serieuze ondernemer gunt zichzelf de tijd om aan de slag te gaan met het uitwerken van de antwoorden op deze vragen. Je wordt hier niet alleen zelf veel wijzer van, maar het helpt ook om te bepalen hoe andere stakeholders jou zien en hoe jij graag gezien wilt worden. Uiteindelijk zal zich dit vertalen in nog meer plezier in het nastreven van je doelen en het behalen van de gewenste resultaten.

Met de cursus ‘Brand Your Business’ heeft NPD Communications een unieke digitale cursus ontwikkeld waarmee je jezelf antwoorden kunt verschaffen op de vragen wat de identiteit van jouw organisatie is en waar je voor staat. Daarnaast biedt de cursus ook inzicht in bijvoorbeeld denkprocessen van klanten en zeer relevante hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van internetmarketing en merkontwikkeling die voor iedere ondernemer een absolute must zijn om te kennen.

De inhoud van de cursus is relevant voor ondernemers die op het punt staan om te gaan ondernemen, maar ook voor de meer door de wol geverfde ondernemer is het raadzaam om deze cursus te volgen. Het lesmateriaal is overzichtelijk, duidelijk en voorzien van een handig werkboek, maar ook van ondersteunde filmpjes met concrete voorbeelden. De cursus biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw eigen bedrijfsidentiteit volledig af te pellen en op te bouwen maar ook om in 10 hoogwaardige lessen volledig op de hoogte te geraken van alle recente ontwikkelingen op het gebied van online klantgedrag, de kracht van social selling en internetmarkering.

Joop Jansen, Advocaat Dexlegal