EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Branding via de autosport

Datum : 30-01-2020

Door de raceprestaties van max Verstappen in de Formule 1 is de kart- en autosport steeds populairder aan het worden in Nederland. Zeker nu de Dutch GP weer is teruggekeerd naar in Z’voort dit jaar.

‘Als instructeur en racecoach zie ik steeds meer ondernemers die hun licentie behalen, en vraag dan vaak na de cursus wat hij of zij verder gaat doen ermee’

Racen op opvouwen?


De kersverse coureurs weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn, welke raceklasses bij hun passen, en welk financieel plaatje daarmee gemoeid is. Want bij racen hoort uiteraard ook een veilige raceauto, kleding en een helm, maar ook een tuner met zijn team die je helpt met de service tijdens de races.

‘Het ego speelt bij mannen een belangrijke rol in de autosport, ik vraag dan ook regelmatig: wil je racen of wil je ‘m opvouwen? Het is niet heel verstandig om in te stappen in de hoogste race klasse, toch door een gebrek aan ervaring’


Een coach in de hand nemen is verstandig om je doelen te stellen en gezamenlijk een plan van aanpak vorm te geven.

Eventmarketing


Events worden door bedrijven steeds vaker ingezet om het bedrijf, het product of de dienst in contact te brengen met hun potenti?le klanten. Maar ook om personeel te motiveren of om personeel te werven.

‘Eventmarketing richt zich tegenwoordig op kennisdeling en een goede merkbeleving te creëren, waarbij het event als marketing- en-communicatie instrument wordt ingezet en waarbij emotie en beleving samenkomen’


Bedrijfsevents – personeel motiveren of zelfs werven


Ik coach bijv. al een tijd een Amsterdamse ondernemer die wereldwijd goede zaken doet in de ICT branche. Ik heb de man begeleid tijdens het behalen van zijn licentie, en hem daarna verder gecoached zodat hij zijn nieuwe hobby enigzins veilig kan voortzetten.

Voor het personeel van deze onderneming hebben we een exclusief bedrijfsevent georganiseerd waarbij 30 mannen en vrouwen hebben ge-raced in Porches op het circuit van Z’voort, gecombineerd met snelle ronden, rijtraining en zelf racen onder begeleiding van instructeurs. Ook het meerijden met de racende directeur in zijn nieuwe BMW M2 werd zeer gewaardeerd. Deze geweldige belevenis is uitermate geschikt om personeel te motiveren of om personeel te werven. Maar ook het geschikte moment voor teambuilding sessies en/of trainingen.

Persoonlijke interactie als strategisch doel


Het bedrijf bied naast een event ook diverse rijtrainingen aan waar het personeel wordt gecoached om zelf te leren racen, hun licentie te behalen of in competitieverband heel veel fun te hebben met elkaar. Het bedrijf zet evenementen strategisch in als middel om doelen te bereiken. De kracht zit juist in de doorontwikkeling waarbij promoties, en alle andere vormen van live strategisch worden inzet.


Vanuit welke strategie organiseer jij jouw event?


Het is van belang dat de boodschap die je wilt communiceren goed overkomt, daarom is het belangrijk dat je vooraf duidelijke en meetbare doelstellingen formuleert.
Eventmarketing is erg breed en het uitgangspunt van verschillende strategieën. Een event kan worden georganiseerd vanuit de volgende strategieën:
• Relatiemarketingstrategie: het opbouwen, behouden en verdiepen van relaties;
• Marketingcommunicatiestrategie: het beïnvloeden van kennis, houding en gedrag van de bezoeker;
• Externalbrandingstrategie: het beïnvloeden, creëren of veranderen van associaties die een bezoeker bij een organisatie heeft;
• Internalbrandingstrategie: het beïnvloeden, creëren of veranderen van associaties bij de medewerker om de medewerkersbetrokkenheid te vergroten en de klant beleving te optimaliseren;

Je wilt dat ze ‘engaged’ raken, dat ze je merk voelen


Iedere activatie, ieder evenement vertelt het verhaal live, gericht op alle zintuigen van de bezoeker. Wil je over een onderwerp meer weten? Wat dan? Zoek de juiste spreker erbij, of versterk op een andere manier de content. Klant centraal zetten, interactie, awareness, beleving, merklading, etc…..

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Maarten Jansen
Int Race ControlTerug naar het overzicht


Anne-Marie van den Bosch, Sales Manager, Kerger & Co.B.V.

Denk je in: je bedrijf bestaat 100 jaar en je kijkt na je SWOT analyse om je heen waar je eigenlijk staat……. dan kun je je realiseren dat ondanks je goede reputatie het hoog tijd is voor vernieuwing. Met ''Brand your business'' brengen Nicole en Maarten een roadmap in kaart die je stapsgewijs begeleid in benoemen en bouwen van je bedrijfs-DNA: wie zijn we en waar staan we voor? Waar doen we het voor en wat is jouw rol daarin? ''Zichtbaar zijn en blijven voor onze klanten'' onze tweede eeuw in, uitdragen wat we al 100 jaar goed doen maar ook waar wij ontwikkelen zodat onze marktpositie sterk blijft. Samen met een schitterende restyling van ons logo en advies/tips in een nieuwe bedrijfsuitstraling zijn we fris een nieuwe proactieve fase ingestapt. Ook voor bedrijven die al langer bestaan en zoekende zijn in ''loslaten en het nieuwe omarmen'' is NPD Communications een geduldige maar doelgerichte partner die bewaakt dat het ontwikkelde Brand professioneel uitgerold wordt.

Anne-Marie van den Bosch, Sales Manager, Kerger & Co.B.V.