EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Branding via de autosport

Datum : 30-01-2020

Door de raceprestaties van max Verstappen in de Formule 1 is de kart- en autosport steeds populairder aan het worden in Nederland. Zeker nu de Dutch GP weer is teruggekeerd naar in Z’voort dit jaar.

‘Als instructeur en racecoach zie ik steeds meer ondernemers die hun licentie behalen, en vraag dan vaak na de cursus wat hij of zij verder gaat doen ermee’

Racen op opvouwen?


De kersverse coureurs weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn, welke raceklasses bij hun passen, en welk financieel plaatje daarmee gemoeid is. Want bij racen hoort uiteraard ook een veilige raceauto, kleding en een helm, maar ook een tuner met zijn team die je helpt met de service tijdens de races.

‘Het ego speelt bij mannen een belangrijke rol in de autosport, ik vraag dan ook regelmatig: wil je racen of wil je ‘m opvouwen? Het is niet heel verstandig om in te stappen in de hoogste race klasse, toch door een gebrek aan ervaring’


Een coach in de hand nemen is verstandig om je doelen te stellen en gezamenlijk een plan van aanpak vorm te geven.

Eventmarketing


Events worden door bedrijven steeds vaker ingezet om het bedrijf, het product of de dienst in contact te brengen met hun potenti?le klanten. Maar ook om personeel te motiveren of om personeel te werven.

‘Eventmarketing richt zich tegenwoordig op kennisdeling en een goede merkbeleving te creëren, waarbij het event als marketing- en-communicatie instrument wordt ingezet en waarbij emotie en beleving samenkomen’


Bedrijfsevents – personeel motiveren of zelfs werven


Ik coach bijv. al een tijd een Amsterdamse ondernemer die wereldwijd goede zaken doet in de ICT branche. Ik heb de man begeleid tijdens het behalen van zijn licentie, en hem daarna verder gecoached zodat hij zijn nieuwe hobby enigzins veilig kan voortzetten.

Voor het personeel van deze onderneming hebben we een exclusief bedrijfsevent georganiseerd waarbij 30 mannen en vrouwen hebben ge-raced in Porches op het circuit van Z’voort, gecombineerd met snelle ronden, rijtraining en zelf racen onder begeleiding van instructeurs. Ook het meerijden met de racende directeur in zijn nieuwe BMW M2 werd zeer gewaardeerd. Deze geweldige belevenis is uitermate geschikt om personeel te motiveren of om personeel te werven. Maar ook het geschikte moment voor teambuilding sessies en/of trainingen.

Persoonlijke interactie als strategisch doel


Het bedrijf bied naast een event ook diverse rijtrainingen aan waar het personeel wordt gecoached om zelf te leren racen, hun licentie te behalen of in competitieverband heel veel fun te hebben met elkaar. Het bedrijf zet evenementen strategisch in als middel om doelen te bereiken. De kracht zit juist in de doorontwikkeling waarbij promoties, en alle andere vormen van live strategisch worden inzet.


Vanuit welke strategie organiseer jij jouw event?


Het is van belang dat de boodschap die je wilt communiceren goed overkomt, daarom is het belangrijk dat je vooraf duidelijke en meetbare doelstellingen formuleert.
Eventmarketing is erg breed en het uitgangspunt van verschillende strategieën. Een event kan worden georganiseerd vanuit de volgende strategieën:
• Relatiemarketingstrategie: het opbouwen, behouden en verdiepen van relaties;
• Marketingcommunicatiestrategie: het beïnvloeden van kennis, houding en gedrag van de bezoeker;
• Externalbrandingstrategie: het beïnvloeden, creëren of veranderen van associaties die een bezoeker bij een organisatie heeft;
• Internalbrandingstrategie: het beïnvloeden, creëren of veranderen van associaties bij de medewerker om de medewerkersbetrokkenheid te vergroten en de klant beleving te optimaliseren;

Je wilt dat ze ‘engaged’ raken, dat ze je merk voelen


Iedere activatie, ieder evenement vertelt het verhaal live, gericht op alle zintuigen van de bezoeker. Wil je over een onderwerp meer weten? Wat dan? Zoek de juiste spreker erbij, of versterk op een andere manier de content. Klant centraal zetten, interactie, awareness, beleving, merklading, etc…..

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Maarten Jansen
Int Race ControlTerug naar het overzicht


Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur

Het boek over de vinkenbanen van Bloemendaal is zeker niet het eerste boek dat ik geschreven heb. NPD Communications is dan ook een van de vele vormgevers waarmee ik heb samengewerkt. Het is wel de eerste en enige met wie die samenwerking optimaal is geweest! Er kan zoveel mis gaan: 75% van de illustraties in de eerste helft van het boek, afbeeldingen te ver verwijderd van de betreffende tekst, figuren met te kleine, nagenoeg onleesbare letters erin. In dit boek is alles perfect gerealiseerd, in mooie kleuren, het goede formaat.

Tel daar bij op: alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en wel op de gestelde tijd! Als dat niet gebeurt, sneuvelen er stukken tekst inclusief hun illustraties. Dan is het boek niet 100% wat je er als schrijver mee bedoelde. In dit geval dus wel!

Wat ook te prijzen valt, is het begrip voor de materie. Over vinkenbanen is zo weinig gepubliceerd dat bijna niemand weet wat dat zijn. Nicole Post en Maarten Jansen hebben zich de stof zo eigen gemaakt dat zij ook de productondersteuning konden verzorgen: de instructies aan de drukker en de boekhandels, de marketing in het algemeen. NPD Communications bieden dus veel meer dan allleen maar vormgeving. Jammer dat ik (nog) geen plannen heb voor een nieuw boek samen met hen!

Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur