EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Nike, Apple en Hema, wat hebben deze merken gemeen?

Datum : 21-02-2019


Ze zijn succesvol, inderdaad. Maar in die stap daarnaar toe: wat delen ze?
Wat maakt deze merken zo enorm succesvol?

Het antwoord: een duidelijke branding. Zodra deze merken genoemd worden, weet iedereen welke identiteit ze hebben. Nike is stoer, rebels, doortastend en inspirerend. Apple is innovatief, hip en fris. Terwijl Hema familiaal, laagdrempelig en gezellig is. Eigenlijk is dit natuurlijk een tikkeltje raar: een ‘gezellige’ winkelketen? Een elektronisch blok dat ‘fris’ is? Een ‘rebels’ T-shirt?

Toch is dit wat het publiek associeert met deze merken. Deze organisaties hebben hun branding perfect afgesteld op alle marketinguitingen. Het is niet voor niets dat de rookworst van Hema zo beroemd is. Een product dat niet per sé tussen de schappen van Hema past; maar omdat rookworst in de winter gezellig met de familie wordt gegeten, is het een gouden stap voor Hema.

Hetzelfde geldt voor het gezicht van de befaamde Nike-campagne: Colin Rand Kaeperneck. Een NFL-speler die, in protest tegen politiegeweld tegen donkere mensen, weigerde het Amerikaanse volkslied te zingen. Voor velen inspirerend en rebels.

Wat kan branding voor mijn bedrijf betekenen?


Veel organisaties communiceren vaak alleen wat ze doen. Het ‘waarom’,
‘waar staan we voor’ en ‘met welke idealen’ laten ze achterwege. Dit terwijl jouw organisatie nooit precies hetzelfde is als jouw concurrent. Jouw dromen, visie, missie en vaardigheden verschillen altijd.

Dit maakt jouw onderneming uniek en is precies wat mensen (en zelfs medewerkers) bindt aan jouw merk. De consument kiest tegenwoordig niet alleen op basis van prijs, kwaliteit en service. In het huidige aanbodoverschot is ‘het goede gevoel’ wat 100% de doorslag geeft.

En om dat gevoel te kunnen oproepen, moet je de branding helder hebben. Dat betekent: een scherp beeld hebben én uitdragen van je identiteit. Op de volgende pagina’s staat onze formule met de beloofde 5 tips. Hoe kan je dit bereiken?

Download nu het gratis 5 stappenplan!
Krijg inzicht op jouw Branding met ons gratis 5 stappenplan en pas het direct toe op jouw Branding.


Betekenis, zichtbaarheid in de markt: betere klanten en meer omzet

Terug naar het overzicht


Joop Jansen, Advocaat Dexlegal

Wat is de identiteit van je organisatie? Waar sta je voor en waar ga je voor? Vragen die iedere serieuze ondernemer zichzelf zou moeten afvragen. De antwoorden op deze vragen vind je niet door even op een vrije middag hierover na te denken. Een serieuze ondernemer gunt zichzelf de tijd om aan de slag te gaan met het uitwerken van de antwoorden op deze vragen. Je wordt hier niet alleen zelf veel wijzer van, maar het helpt ook om te bepalen hoe andere stakeholders jou zien en hoe jij graag gezien wilt worden. Uiteindelijk zal zich dit vertalen in nog meer plezier in het nastreven van je doelen en het behalen van de gewenste resultaten.

Met de cursus ‘Brand Your Business’ heeft NPD Communications een unieke digitale cursus ontwikkeld waarmee je jezelf antwoorden kunt verschaffen op de vragen wat de identiteit van jouw organisatie is en waar je voor staat. Daarnaast biedt de cursus ook inzicht in bijvoorbeeld denkprocessen van klanten en zeer relevante hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van internetmarketing en merkontwikkeling die voor iedere ondernemer een absolute must zijn om te kennen.

De inhoud van de cursus is relevant voor ondernemers die op het punt staan om te gaan ondernemen, maar ook voor de meer door de wol geverfde ondernemer is het raadzaam om deze cursus te volgen. Het lesmateriaal is overzichtelijk, duidelijk en voorzien van een handig werkboek, maar ook van ondersteunde filmpjes met concrete voorbeelden. De cursus biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw eigen bedrijfsidentiteit volledig af te pellen en op te bouwen maar ook om in 10 hoogwaardige lessen volledig op de hoogte te geraken van alle recente ontwikkelingen op het gebied van online klantgedrag, de kracht van social selling en internetmarkering.

Joop Jansen, Advocaat Dexlegal