EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Nike, Apple en Hema, wat hebben deze merken gemeen?

Datum : 21-02-2019


Ze zijn succesvol, inderdaad. Maar in die stap daarnaar toe: wat delen ze?
Wat maakt deze merken zo enorm succesvol?

Het antwoord: een duidelijke branding. Zodra deze merken genoemd worden, weet iedereen welke identiteit ze hebben. Nike is stoer, rebels, doortastend en inspirerend. Apple is innovatief, hip en fris. Terwijl Hema familiaal, laagdrempelig en gezellig is. Eigenlijk is dit natuurlijk een tikkeltje raar: een ‘gezellige’ winkelketen? Een elektronisch blok dat ‘fris’ is? Een ‘rebels’ T-shirt?

Toch is dit wat het publiek associeert met deze merken. Deze organisaties hebben hun branding perfect afgesteld op alle marketinguitingen. Het is niet voor niets dat de rookworst van Hema zo beroemd is. Een product dat niet per sé tussen de schappen van Hema past; maar omdat rookworst in de winter gezellig met de familie wordt gegeten, is het een gouden stap voor Hema.

Hetzelfde geldt voor het gezicht van de befaamde Nike-campagne: Colin Rand Kaeperneck. Een NFL-speler die, in protest tegen politiegeweld tegen donkere mensen, weigerde het Amerikaanse volkslied te zingen. Voor velen inspirerend en rebels.

Wat kan branding voor mijn bedrijf betekenen?


Veel organisaties communiceren vaak alleen wat ze doen. Het ‘waarom’,
‘waar staan we voor’ en ‘met welke idealen’ laten ze achterwege. Dit terwijl jouw organisatie nooit precies hetzelfde is als jouw concurrent. Jouw dromen, visie, missie en vaardigheden verschillen altijd.

Dit maakt jouw onderneming uniek en is precies wat mensen (en zelfs medewerkers) bindt aan jouw merk. De consument kiest tegenwoordig niet alleen op basis van prijs, kwaliteit en service. In het huidige aanbodoverschot is ‘het goede gevoel’ wat 100% de doorslag geeft.

En om dat gevoel te kunnen oproepen, moet je de branding helder hebben. Dat betekent: een scherp beeld hebben én uitdragen van je identiteit. Op de volgende pagina’s staat onze formule met de beloofde 5 tips. Hoe kan je dit bereiken?

Download nu het gratis 5 stappenplan!
Krijg inzicht op jouw Branding met ons gratis 5 stappenplan en pas het direct toe op jouw Branding.


Betekenis, zichtbaarheid in de markt: betere klanten en meer omzet

Terug naar het overzicht


Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur

Het boek over de vinkenbanen van Bloemendaal is zeker niet het eerste boek dat ik geschreven heb. NPD Communications is dan ook een van de vele vormgevers waarmee ik heb samengewerkt. Het is wel de eerste en enige met wie die samenwerking optimaal is geweest! Er kan zoveel mis gaan: 75% van de illustraties in de eerste helft van het boek, afbeeldingen te ver verwijderd van de betreffende tekst, figuren met te kleine, nagenoeg onleesbare letters erin. In dit boek is alles perfect gerealiseerd, in mooie kleuren, het goede formaat.

Tel daar bij op: alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en wel op de gestelde tijd! Als dat niet gebeurt, sneuvelen er stukken tekst inclusief hun illustraties. Dan is het boek niet 100% wat je er als schrijver mee bedoelde. In dit geval dus wel!

Wat ook te prijzen valt, is het begrip voor de materie. Over vinkenbanen is zo weinig gepubliceerd dat bijna niemand weet wat dat zijn. Nicole Post en Maarten Jansen hebben zich de stof zo eigen gemaakt dat zij ook de productondersteuning konden verzorgen: de instructies aan de drukker en de boekhandels, de marketing in het algemeen. NPD Communications bieden dus veel meer dan allleen maar vormgeving. Jammer dat ik (nog) geen plannen heb voor een nieuw boek samen met hen!

Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur