EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Wat is nou eigenlijk een merk…?

Datum : 20-10-2017

Als je het hebt over een merk, dan weet iedereen waar je over praat. Maar kun je er makkelijk een definitie van geven? Wat is nou eigenlijk een merk?


Een merk bevindt zich grotendeels in het hoofd van mensen. Een merk start met informatie, meningen, ervaringen, belangen, motieven, emoties, beelden, intenties. Allemaal in ons brein. En onze hersenen zijn zo opgebouwd, dat onze keuzes bepaald worden in het diepst van ons brein, het limbisch systeem. Dat systeem beoordeelt als het ware onze ervaringen en geeft ons houvast in een complexe wereld van merken en boodschappen. Het geeft op die manier richting aan onze keuzes en koopgedag. Een interessant gebied voor merken dus om toegang tot te krijgen.


Een voorbeeld: de verborgen reclameboodschap. In 1957 werden korte beelden met teksten als ‘koop popcorn’ en ‘drink cola’ in bioscoopfilms getoond. Deze beelden kwamen maar 0,03 seconden in beeld, onvoldoende lang om bewust waargenomen te worden. Maar onbewust registreerden kijkers ze wél. Er werd 18,1% meer Cola en zelfs 57,5% meer popcorn verkocht. Deze cijfers waren zo overtuigend dat er, na een CIA-onderzoek, een verbod op verborgen reclames werd ingesteld. nu Bedenk je nu eens dat de gemiddelde mens slechts 5% van zijn handelen bewust doet en 95% dus onbewust…


Om je doelgroep te bereiken hoef je je echt niet met verborgen reclameboodschappen bezig te houden. Wel is het wel goed om te beseffen hoe belangrijk het is om mensen aan te spreken op het niveau waar ze beslissingen nemen. Bijvoorbeeld om wel of niet voor je product te kiezen. Dat doe je vooral met een goede Branding. Voor de Branding van je organisatie is het van essentieel belang om glashelder te krijgen wie je bent, en waar je voor staat en gaat. Als je een goede Branding voert, ervaart je doelgroep een ‘klik’. Alles wat je te bieden hebt is dan helder, kloppend en waar. Je kent de ‘persoonlijkheid’ van je organisatie door en door en die straal je ook uit. Je weet exact wie je doelgroep is, waar die zich bevindt en hoe je die bereikt. Je hebt helder voor ogen waar je staat, waar je voor gaat en welke weg je bij je doel brengt. Dat vergt kennis, inzicht en strategische keuzes. En dat is een vak apart. Bovendien houdt het jou af van datgene waar jij je op wilt richten; jouw eigen expertise.


Brand Your Business

Wij helpen nu al ruim 15 jaar ondernemers op de juiste weg. Om een goede plek in de markt te veroveren, een sterk merk te zijn, betere klanten te krijgen en meer omzet te behalen. Wij hebben onze kennis en ervaring gebundeld in een online cursus Brand Your Business. Zodat we meer organisaties kunnen helpen om op koers te raken en te blijven.


Met Brand Your Business leer je:
- Wie je bent, waar je voor staat en gaat met je organisatie;
- Waarom je doet wat je doet, zodat je je passie bewuster kunt uitdragen naar je doelgroep;
- Hoe je jouw meerwaarde kunt inzetten, betere klanten en meer omzet krijgt;
- Hoe je structuur en richting vindt voor je communicatievraagstukken;
- Wie je ideale klant is, en welke strategie je gaat gebruiken om die te bereiken;
- Hoe je klanten kunt binden en verleiden tot het doen van aankopen online en via social media marketing.


Uiteraard kunnen we deze ervaring en kennis ook in persoon en incompany met je delen.

Nieuwsgierig geworden?
https://www.brandyourbusinessnow.nl/
Terug naar het overzicht


Marcel Appels, hoofd dienstverlening, lid directieteam gemeente Heemstede

Naast restyling van het logo heeft NPD Communications voor de gemeente Heemstede een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Met als doel de communicatie van de gemeente een sterkte visuele samenhang en herkenbaarheid te geven. Er is een krachtige ‘visuele identiteit’ ontwikkeld op basis waarvan vrijwel alle communicatiemiddelen zijn aangepast. Niet minder belangrijk: ook de samenwerking met NPD Communications was professioneel en prettig. Kortom, NPD Communications is een uitstekend bureau met leuke, creatieve mensen.

Marcel Appels, hoofd dienstverlening, lid directieteam gemeente Heemstede