EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Wat is Branding eigenlijk…?

Datum : 20-10-2017

Ken je deze nog: ‘Giroblauw past bij jou’? De belofte die de Postbank (nu ING) deed, was heel sterk. Nederlanders hielden echt van de Postbank. En dat is best bijzonder, want afgezien van de Triodos bank kun je stellen dat een bank niet direct warme gevoelens oproept. De Postbank pakte het anders aan. De organisatie begreep de Nederlander en bereikte die ook. Niet gericht op het grote geld, maar op jou als persoon. De Postbank positioneerde zich door zich af te zetten tegen de statige banken in hun ivoren torens. Een houding van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ken je nog het lied ‘15 miljoen mensen’ van de Postbank? De boodschap was duidelijk; elke Nederlander is een uniek individu en verdient zijn eigen plek. De Postbank voerde dat concept door in alle uitingen, zowel intern als extern. Giroblauw past bij jou. Een goed voorbeeld van een Power Brand!


Branding is een veelomvattend begrip. In ons voorbeeld wist de Postbank met en perfecte Branding exact de juiste snaar bij de doelgroep te raken. De organisatie had de eigen identiteit glashelder en straalde dat ook in alles uit. De organisatie wist de doelgroep exact te bepalen, en maakte de juiste strategische keuzes om die ook te bereiken. Het bedrijf had heel duidelijk waar het stond, waar het voor ging en welke weg naar het doel leidde. Dat vergt kennis, inzicht en strategische keuzes. En dat is een vak apart. Het opzetten en onderhouden van een goede Branding houdt veel organisaties af van datgene waar zij zich op willen richten; hun eigen expertise.

Brand Your Business
Wij helpen nu al ruim 15 jaar ondernemers op de juiste weg. Om een goede plek in de markt te veroveren, een sterk merk te zijn, betere klanten te krijgen en meer omzet te behalen. Wij hebben onze kennis en ervaring gebundeld in een online cursus Brand Your Business. Zodat we meer organisaties kunnen helpen om op koers te raken en te blijven.


Met Brand Your Business leer je:
- Wie je bent, waar je voor staat en gaat met je organisatie;
- Waarom je doet wat je doet, zodat je je passie bewuster kunt uitdragen naar je doelgroep;
- Hoe je jouw meerwaarde kunt inzetten, betere klanten en meer omzet krijgt;
- Hoe je structuur en richting vindt voor je communicatievraagstukken;
- Wie je ideale klant is, en welke strategie je gaat gebruiken om die te bereiken;
- Hoe je klanten kunt binden en verleiden tot het doen van aankopen online en via social media marketing.

Uiteraard kunnen we deze ervaring en kennis ook in persoon en incompany met je delen.

Nieuwsgierig geworden?
https://www.brandyourbusinessnow.nl

Terug naar het overzicht


Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur

Het boek over de vinkenbanen van Bloemendaal is zeker niet het eerste boek dat ik geschreven heb. NPD Communications is dan ook een van de vele vormgevers waarmee ik heb samengewerkt. Het is wel de eerste en enige met wie die samenwerking optimaal is geweest! Er kan zoveel mis gaan: 75% van de illustraties in de eerste helft van het boek, afbeeldingen te ver verwijderd van de betreffende tekst, figuren met te kleine, nagenoeg onleesbare letters erin. In dit boek is alles perfect gerealiseerd, in mooie kleuren, het goede formaat.

Tel daar bij op: alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en wel op de gestelde tijd! Als dat niet gebeurt, sneuvelen er stukken tekst inclusief hun illustraties. Dan is het boek niet 100% wat je er als schrijver mee bedoelde. In dit geval dus wel!

Wat ook te prijzen valt, is het begrip voor de materie. Over vinkenbanen is zo weinig gepubliceerd dat bijna niemand weet wat dat zijn. Nicole Post en Maarten Jansen hebben zich de stof zo eigen gemaakt dat zij ook de productondersteuning konden verzorgen: de instructies aan de drukker en de boekhandels, de marketing in het algemeen. NPD Communications bieden dus veel meer dan allleen maar vormgeving. Jammer dat ik (nog) geen plannen heb voor een nieuw boek samen met hen!

Dr. Gert Baeyens, ornitholoog, auteur