EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Wat is Branding eigenlijk…?

Datum : 20-10-2017

Ken je deze nog: ‘Giroblauw past bij jou’? De belofte die de Postbank (nu ING) deed, was heel sterk. Nederlanders hielden echt van de Postbank. En dat is best bijzonder, want afgezien van de Triodos bank kun je stellen dat een bank niet direct warme gevoelens oproept. De Postbank pakte het anders aan. De organisatie begreep de Nederlander en bereikte die ook. Niet gericht op het grote geld, maar op jou als persoon. De Postbank positioneerde zich door zich af te zetten tegen de statige banken in hun ivoren torens. Een houding van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ken je nog het lied ‘15 miljoen mensen’ van de Postbank? De boodschap was duidelijk; elke Nederlander is een uniek individu en verdient zijn eigen plek. De Postbank voerde dat concept door in alle uitingen, zowel intern als extern. Giroblauw past bij jou. Een goed voorbeeld van een Power Brand!


Branding is een veelomvattend begrip. In ons voorbeeld wist de Postbank met en perfecte Branding exact de juiste snaar bij de doelgroep te raken. De organisatie had de eigen identiteit glashelder en straalde dat ook in alles uit. De organisatie wist de doelgroep exact te bepalen, en maakte de juiste strategische keuzes om die ook te bereiken. Het bedrijf had heel duidelijk waar het stond, waar het voor ging en welke weg naar het doel leidde. Dat vergt kennis, inzicht en strategische keuzes. En dat is een vak apart. Het opzetten en onderhouden van een goede Branding houdt veel organisaties af van datgene waar zij zich op willen richten; hun eigen expertise.

Brand Your Business
Wij helpen nu al ruim 15 jaar ondernemers op de juiste weg. Om een goede plek in de markt te veroveren, een sterk merk te zijn, betere klanten te krijgen en meer omzet te behalen. Wij hebben onze kennis en ervaring gebundeld in een online cursus Brand Your Business. Zodat we meer organisaties kunnen helpen om op koers te raken en te blijven.


Met Brand Your Business leer je:
- Wie je bent, waar je voor staat en gaat met je organisatie;
- Waarom je doet wat je doet, zodat je je passie bewuster kunt uitdragen naar je doelgroep;
- Hoe je jouw meerwaarde kunt inzetten, betere klanten en meer omzet krijgt;
- Hoe je structuur en richting vindt voor je communicatievraagstukken;
- Wie je ideale klant is, en welke strategie je gaat gebruiken om die te bereiken;
- Hoe je klanten kunt binden en verleiden tot het doen van aankopen online en via social media marketing.

Uiteraard kunnen we deze ervaring en kennis ook in persoon en incompany met je delen.

Nieuwsgierig geworden?
https://www.brandyourbusinessnow.nl

Terug naar het overzicht


Anne-Marie van den Bosch, Sales Manager, Kerger & Co.B.V.

Denk je in: je bedrijf bestaat 100 jaar en je kijkt na je SWOT analyse om je heen waar je eigenlijk staat……. dan kun je je realiseren dat ondanks je goede reputatie het hoog tijd is voor vernieuwing. Met ''Brand your business'' brengen Nicole en Maarten een roadmap in kaart die je stapsgewijs begeleid in benoemen en bouwen van je bedrijfs-DNA: wie zijn we en waar staan we voor? Waar doen we het voor en wat is jouw rol daarin? ''Zichtbaar zijn en blijven voor onze klanten'' onze tweede eeuw in, uitdragen wat we al 100 jaar goed doen maar ook waar wij ontwikkelen zodat onze marktpositie sterk blijft. Samen met een schitterende restyling van ons logo en advies/tips in een nieuwe bedrijfsuitstraling zijn we fris een nieuwe proactieve fase ingestapt. Ook voor bedrijven die al langer bestaan en zoekende zijn in ''loslaten en het nieuwe omarmen'' is NPD Communications een geduldige maar doelgerichte partner die bewaakt dat het ontwikkelde Brand professioneel uitgerold wordt.

Anne-Marie van den Bosch, Sales Manager, Kerger & Co.B.V.