EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Betekenis, zichtbaarheid in de markt, betere klanten en meer omzet

Steeds meer bedrijven weten hoe belangrijk het is om helder te zijn in wie ze zijn, wat ze doen, waar ze voor staan en wat anderen daarvan vinden. Deze identiteit van een organisatie heet branding. Het is wat mensen bindt aan organisaties. Niet alleen klanten, maar ook medewerkers. De consument maar ook het personeel kiest tegenwoordig niet alleen op basis van prijs, kwaliteit en service. Vooral de ‘klik’, ‘het goede gevoel’ bij een product of dienst maakt dat mensen ervoor kiezen.

Daarom is het voor organisaties meer dan ooit van belang om dat goede gevoel op te roepen. En om dat te kunnen doen, moet je als organisatie je branding helder hebben. Dat betekent dat je een scherp beeld moet hebben én uitdragen van je identiteit als organisatie; zowel intern in de bedrijfsvoering als extern naar je doelgroep. Zorg dat jij herkenbaar en zichtbaar bent voor je doelgroep in de markt. Dat resulteert gegarandeerd in betere klanten en meer omzet.

 

Stel jezelf eens de volgende vragen:

• Is jouw bedrijf onvoldoende zichtbaar in de markt? Loop je daardoor omzet mis?
• Ben je ooit gestart met een heel ander concept dan waar je nu mee bezig bent?
• Zit je in de directie of het management van een organisatie en krijg je het niet voor elkaar om daarvan de identiteit op een heldere manier uit te leggen en visueel te maken?
• Blijft jullie communicatie- of beleidsplan voor het zoveelste jaar in een bureaula liggen?
• Waarom lukt het niet interne en externe communicatie te stroomlijnen? Wat doet dat voor je naamsbekenheid in deze vernieuwende tijd?

Brand Your Business: structuur, richting en keuzes helder in beeld
Je vindt vast herkenning in een of meerdere van de hier boven gestelde vragen. De eerste stap in het oplossen ervan, is je organisatie door en door te leren kennen. Om die organisatie identiteit helder voor ogen te krijgen, zul je keuzes moeten maken. Dat is voor veel organisaties om verschillende redenen moeilijk. Met ons programma Brand Your Business leren wij je om je bedrijfsidentiteit haarscherp te krijgen. We laten je zien hoe je de juiste strategische keuzes én de vertaalslag naar je interne- en externe communicatie kunt maken.

Wij helpen ondernemers, directie en management om van hun organisatie een brand te maken. Met effectieve communicatieoplossingen waardoor organisaties beter zichtbaar zijn in de markt en meer omzet realiseren. Met een glasheldere bedrijfsidentiteit in het vizier kun je de juiste strategische keuzes maken en richting geven aan jouw toekomst. Pas dan bouw je een merkgerichte organisatie met klanten die zich verbonden voelen bij organisatie en product. Want sterke merken werken. Ze maken in brede zin het verschil. ‘Make the difference’ Wij helpen je graag op weg!

 

NPD Communications

Sinds 2003 hebben wij als NPD Communications vele organisaties begeleid om zichzelf als sterk merk te laten zien, zich te profileren.

Nicole: ‘Profilering betekent voor ons dat we direct de pijnpunten in een organisatie herkennen, oplossingen aandragen en die vertalen naar creatieve processen. Zo realiseren we de gewenste uitstraling en zichtbaarheid vanuit een strategisch plan, dat zowel de interne- als de externe communicatie omvat’.

Maarten: ‘Wij zien dat bedrijven er niet meer om heen kunnen om zich als een merk te positioneren, dat online marketing de nieuwe tools zijn om je product of dienst te verkopen. Wij helpen ondernemers met het formuleren van organisatiestructuur, richting en keuzes. Dat vertalen we naar een praktisch programma waar organisaties meerdere jaren houvast aan hebben.’

Onze opdrachtgevers komen uit zeer diverse hoeken; van beursgenoteerde multinationals tot MKB, zowel profit als non-profit. Wij nemen communicatieproblemen uit handen, zodat onze opdrachtgevers weer ruimte hebben om te doen waar zij goed in zijn. Flexibel als we zijn, stellen wij indien wenselijk op maat ons eigen dreamteam samen. We hebben een gedegen netwerk van experts op diverse gebieden, zoals websitebouwers, experts op het gebied van web-it, social media, video, tv en radio advertising, fotografie, tekst, coaching, signing en print. Ieder z’n vak, is ons motto. Onze solide expertise, kennis en werkwijze hebben we vertaald naar ons eigen programma Brand Your Business. Wij zetten daarmee de volgende stap in online marketing om aanwezig en vindbaar te zijn. Wij zijn klaar voor de toekomst, onze circel is rond. Met ons programma willen wij jou helpen om ook die route te nemen. Lees meer over NPD Communications

 Arjan Erkel, spreker & schrijver. Voormalig directeur van Malaria No More

Mijn ervaringen met Maarten en Nicole van NPD communications zijn uitermate positief. Tijdens mijn tijd als directeur van Malaria No More hebben we de campagne ‘Race tegen de Klok’ omarmt om voorlichting over malaria en aandacht voor de urgentie van malariabestrijding te vergroten. Compleet met lesmateriaal en aanwezigheid tijdens race evenementen op het circuit van Zandvoort.

Maarten en Nicole zijn prettig in de omgang. Ze leveren kwaliteit en luisteren goed naar onze wensen die ze kunnen omzetten in heel goed communicatiemateriaal en een mooie vormgeving van de stand. Ik kan iedereen aanraden om met NPD in zee te gaan.

Arjan Erkel, spreker & schrijver. Voormalig directeur van Malaria No More

Blogs

'Do it yourself – Brand Your Business' Direct zelf aan de slag met de branding van je organisatie
'Do it yourself – Brand Your Business' Direct zelf aan de slag met de branding van je organisatie
Het is steeds gebruikelijker om dingen zelf te doen, te organiseren, of te produceren. Deze trend is niet nieuw, maar kr...
Marketing, hoe zet je jezelf in de markt?
Marketing, hoe zet je jezelf in de markt?
Als ondernemer wil je natuurlijk niets liever dan dat je ideale klanten jou online weten vinden, en dat de aanvragen con...
De kunst van klanten naar je toe laten komen
De kunst van klanten naar je toe laten komen
De kracht van social selling, online marketing en social media Voor een klant van ons hebben we de laatste maanden gewe...