EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

Brand Your Business Now

Wij helpen ondernemers en organisaties om zich als unieke brand (merk) te laten zien, en zich te profileren. Vanuit een strategisch en op maat gemaakt programma Brand Your Business Now realiseren wij de gewenste uitstraling en zichtbaarheid voor een organisatie. Dat vertalen we door naar zowel de interne- als de externe communicatie.

Betere klanten en meer omzet

Wij merkten dat veel van onze klanten alleen communiceren wat ze doen. Het ‘waarom’, ‘waar staan we voor’ en ‘met welke idealen’ laten ze achterwege in hun communicatie en marketing. Jouw organisatie is nooit precies hetzelfde als de concurrent. Jouw dromen, visie, missie en vaardigheden verschillen altijd. Dit maakt jouw onderneming uniek en is precies wat mensen en medewerkers bindt aan jouw merk. Vanuit deze visie hebben we Brand Your Business Now ontwikkelt, en de afgelopen jaren hebben wij vele organisaties begeleid in hun traject binnen dit proces.

 

voor wie is brand your business now?

Ons programma is geschikt voor iedere onderneming, groot of klein die worstelt met uiteenlopende communicatie vraagstukken zoals:

  • Is jouw bedrijf onvoldoende zichtbaar in de markt? Loop je daardoor omzet mis?

  • Ben je ooit gestart met een heel ander concept dan waar je nu mee bezig bent?

  • Is de identiteit van je organisatie lastig te verwoorden, visueel te maken en niet helder over te brengen?

  • Blijft een communicatie- of beleidsplan in de bureaula liggen? 

  • lukt het niet de communicatie te stroomlijnen

  • Weet je niet hoe je social media kunt gebruiken als een handig marketinginstrument?

Vind je herkenning in een of meerdere vragen? Dan is Brand Your Business Now absoluut iets voor jou!
Met ons programma leren wij je om je bedrijfsidentiteit haarscherp te krijgen. We laten je zien hoe je de juiste strategische keuzes én de vertaalslag naar je interne- en externe communicatie kunt maken. Om je identiteit helder te krijgen, moeten er keuzes gemaakt worden. Voor veel organisaties is dat om verschillende redenen lastig. Vaak richten zij zich op teveel activiteiten, uit angst om een deel van de potentiële doelgroep te missen. Met als gevolg vaagheid, weinig samenhang in de organisatie en al helemaal niet in de doelgroep. Brand Your Business Now: structuur, richting en keuzes helder in beeld.

 

We gaan gezamenlijk ‘on the ROAD’. Dat staat voor: Richtinggevend, Onderscheidend, Adviserend, Doeltreffend. Samen met jou ontwikkelen we je eigen unieke Roadmap. Die helpt je om op koers te komen en blijven als het gaat om je bedrijfsidentiteit, de juiste strategische keuzes én de vertaalslag naar je interne- en externe communicatie.

 

De vijf stappen om succesvol je organisatie als sterk merk neer te zetten:

Stap 1. Jouw DNA

Hoe ziet jouw bedrijfsidentiteit eruit?
Wij geloven dat elke organisatie uniek is, een eigen visie en karakteristieken heeft en eigen ambities nastreeft. En dat het juist die eigenheid is, die mensen verbindt. Als iedereen hetzelfde is, biedt en wil, dan is er niets dat een klant aan een bepaald product bindt. Het is dus zaak om te gaan onderzoeken wie je bent en wat je te bieden hebt. Je eigenheid onderscheidt jou van al die anderen. Je gaat jouw bedrijfsidentiteit, de ziel van je onderneming, jouw unieke merk onderzoeken en in kaart brengen.

Stap 2.  Positionering

Hoe verover je jouw unieke plek binnen de markt?
Een goede positionering zorgt ervoor dat een consument jouw product of dienst voorkeur geeft. Een sterke positie ontstaat na het analyseren van wat er in de markt gebeurt. Met jouw unieke bedrijfs-DNA, waar is het dan handig om jouw plek in de markt te veroveren? Ontleed je omgeving en kom tot inzichten. Dit geldt zowel intern (binnen jouw bedrijf) als extern (in de markt).

Stap 3. Ijzersterke strategie

Wat is je ideale klant? En wat kun je doen om die naar jou toe te laten komen?
Strategie draait om denken in doelen; je bedenkt hoe je ergens kunt komen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Wat is je USP? Wat is je merkbelofte? Waarmee ga jij je onderscheiden van de concurrentie? Keuzes maken is niet eenvoudig. Veel organisaties durven er niet aan, uit angst om klanten mis te lopen. Vanuit stap 1 en 2 bundel je jouw bevindingen in een ijzersterke brandings-strategie.

Stap 4. Het effect van communicatie

Wat hoort er nou eigenlijk bij een juiste bedrijfscommunicatie?
Communicatie is de markt vertellen dat je een prachtig product of dienst aanbiedt en is een belangrijk instrument als je keuzes kracht wilt zetten. Het Latijnse woord communicare slaat terug op ‘iets gemeenschappelijk maken’. In deze huidige tijd maken we de vertaling van de marketingstrategie naar de markt. Je communicatiemiddelen zoals bijv. je logo, huisstijl, website moeten 'matchen'. De teksten met een eigen 'tone of voice' vertalen je dna en je bedrijfsidentiteit. We maken onderscheid tussen interne (binnen het bedrijf) en de externe communicatie (naar de markt), en vormen een eenduidige verbinding met elkaar.

 

Stap 5. - Heldere en strategische  marketing

(Online) marketing omvat alles wat te maken heeft met de activiteiten waarop je een product of dienst verkoopt of in de markt zet. Het geeft antwoord op vragen als: hoe ziet je product eruit?, waar en aan wie wil je het aanbieden?, wat levert het die klanten op? wat zijn je USP’s ?, enz. Een juiste online marketing strategie zorgt ervoor dat je jouw doelgroep op het juiste  moment bereikt. Meer bezoekers naar je website krijgt die contact met je opnemen, of een product of dienst bij je kopen. (SEO zoekmachine optimalisatie, SEA Google Ads). Het is dus heel belangrijk dat je een (online) marketing plan hebt dat voor jou duidelijk maakt hoe, waar en aan wie je je product wilt afzetten. Daarnaast is het zaak dat je weet met welke mensen en middelen, en via welke (online) media kanalen je de boodschap gaat vertellen.


Wat levert het op:

» Een ijzersterke branding

» structuur, richting en keuzes helder in beeld

» Beter zichtbaar in de markt

» Onderscheidend van concurrenten

» Meer omzet en Betere klanten

» Meer overzicht en structuur in je werk

 

Dit programma bieden wij op twee manieren aan:

In Company

Ben jij ondernemer, groot of klein, of werk je bij een organisatie en wil je begeleiding in company en gezamenlijk aan de slag te gaan om van de organisatie een brand (merk) te maken. Met ons programma gaan we aan de slag en werken we aan een glasheldere bedrijfsidentiteit en daarmee kun je de juiste strategische keuzes maken en richting geven aan communicatie. Het doel is het realiseren van betekenis, identiteit, zichtbaarheid in de markt, wat leidt tot betere klanten en meer omzet.
Een workshop of Masterclass bij jouw op de bedrijfsvloer?
Ik wil contact over de mogelijkheden van Brand Your Business Now in company

Online cursus

In vijf weken werk jij naar een heldere branding toe. Elke week krijg jij één opdracht toegestuurd via de mail. Print deze uit en neem er goede de tijd voor. We hebben het programma zo vertaald, dat de cursus heel duidelijk, simpel en bovendien interessant is om te doen! We geven handige voorbeelden, praktische tips en houden een overzichtelijke verhaallijn aan.
Lees meer over de online cursus

 

Ga meteen aan de slag! Start de Brand Your Business Now- online cursus via onze webshop!

 

Wat is branding?


Steeds meer bedrijven weten hoe belangrijk het is om helder te zijn in wie ze zijn, wat ze doen, waar ze voor staan en wat anderen daarvan vinden. Deze identiteit van een organisatie heet ‘Branding’. Het is wat mensen bindt aan organisaties. Niet alleen klanten, maar ook medewerkers. De consument kiest tegenwoordig niet alleen op basis van prijs, kwaliteit en service. 'Het goede gevoel' is wat 100% de doorslag geeft tegenwoordig. En om dat gevoel te kunnen oproepen, moet je de branding helder hebben. Dat betekent: een scherp beeld hebben en uitdragen van je identiteit. Dát is precies waar ons Brand Your Business Now programma voor staat. Vanuit een unieke formule werk jij hier naartoe.

Download het gratis 5 stappenplan

 John Cornelisse, eigenaar Strandpaviljoen Plazand

Sinds enige jaren werken we samen met NPD communicatie. De samenwerking ontstond uit de behoefte om ons strandpaviljoen, wat we sedert 2011 exploiteren, verder te professionaliseren op het gebied van onze identiteit middels de communicatie- en mediakanalen. NPD bleek daarin de juiste partner. Met de slag die we met NPD hebben geslagen voor de toekomst hebben we een van ons strandpaviljoen een plek gemaakt die we promoten met de slogan “Culinair ontspannen aan het Zandvoortse strand”.
In de meest brede zin van het woord heeft NPD laten zien dat zij professioneel, adequaat en een betrouwbare partner zijn die hun ‘vrouwtje’ staat. We hopen nog lang met elkaar te mogen samenwerken!

John Cornelisse, eigenaar Strandpaviljoen Plazand