EEN KLANT VOOR JE WINNEN, BEGINT MET EEN GOED GEVOEL

BRAND YOUR BUSINESS

Als ondernemer ben je op zoek naar zichtbaarheid in de markt, wat resulteert in meer omzet. Je streeft naar eenheid en helderheid in de organisatie-identiteit en het imago dat je wilt uitstralen. Je wilt een succesvol bedrijf aansturen met klanten die zich verbonden voelen met je product of dienst. De buitenwereld moet een duidelijk en goed gevoel hebben bij waar je voor staat en waar je voor gaat met je organisatie.

Directie en management zijn over het algemeen druk bezig met leidinggeven en bedrijfsvoering. Het is vaak lastig om knelpunten te herkennen binnen de organisatie. Als een helicopterview ontbreekt, wordt het bijna ondoenlijk om in kaart te brengen welke strategische keuzes je wilt maken, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je prioriteiten liggen.

De keuzes die je maakt bepalen in grote mate hoe er gecommuniceerd wordt, zowel intern richting medewerkers als extern richting klanten. Maak je de juiste, dan ontstaat er richting in de organisatie en betrokkenheid met je medewerkers. Met als doel dat je betere klanten en meer omzet realiseert.

Een sterk merk en een organisatie waarmee klanten zich verbonden voelen, bouw je met behulp van een duidelijke bedrijfsidentiteit, de juiste strategische keuzes en een concrete richting voor de toekomst. Want sterke merken werken. Ze maken in brede zin het verschil. ‘Make the difference’ Wij helpen je graag op weg!

 

Hoe is het met jouw Branding gesteld?

Voor de branding van je organisatie is het van essentieel belang om glashelder te krijgen wie je bent, en waar je voor staat en gaat. Als je een goede branding voert, ervaart je doelgroep een ‘goed gevoel’. Alles wat je te bieden hebt is dan helder, kloppend en waar. Je kent de ‘persoonlijkheid’ van je organisatie door en door en die straal je ook uit. Je weet exact wie je doelgroep is, waar die zich bevindt en hoe je die bereikt. Je hebt helder voor ogen waar je staat, waar je voor gaat en welke weg je bij je doel brengt. Dat vergt kennis, inzicht en strategische keuzes. En dat is een vak apart. Bovendien houdt het jou af van datgene waar jij je op wilt richten; jouw eigen expertise.

 

WE GAAN GEZAMENLIJK ‘ON THE ROAD’

Onze uitgebreide ervaring, expertise, kennis en werkwijze hebben we vertaald naar een eigen op maat gemaakt programma Brand Your Business. Het helpt je de weg te vinden naar jouw eigen brand. Tijdens het Brand Your Business traject, gaan we gezamenlijk on the ‘ROAD’ oftwel op weg. ROAD staat voor: Richtinggevend, Onderscheidend, Adviserend, Doeltreffend. Met als doel betere klanten en meer omzet. Het hele proces van begin tot eind vormt jouw kompas voor de toekomst van je organisatie.

HOE GAAN WE dE branding van je organisatie NEERZETTEN?

IDENTITEIT
Zonder duidelijk beeld van wie je bent, kun je jezelf ook niet goed profileren. Daarom gaan we met Brand Your Business van start met dit belangrijke onderdeel. We helpen je om jouw organisatie-DNA, de ziel van de de onderneming heel concreet in kaart te brengen. We gaan je organisatiekenmerken glashelder formuleren.

POSITIONERING
Als we jouw organisatie-DNA helder in kaart hebben gebracht, dan kun jouw organisatie op de juiste manier positioneren. Wat onderscheidt ons van anderen? Wat is Branding? We gaan de organisatiekenmerken positioneren die zorgt voor een unieke positie in het brein van de doelgroep en een plek binnen de markt.

STRATEGIE
Nu helder is wat jouw positionering is, kunnen we je ook helpen om te bepalen wat jouw doelgroepen zijn, waar zij zich bevinden en hoe je die kunt aantrekken. We stemmen hun probleem en jouw oplossing op elkaar af. Met de juiste strategische keuzes, zetten we samen de koers uit om je doelen te bereiken.

COMMUNICATIE
Om je identiteit en je product of dienst helder in de markt te zetten - bij de juiste klanten en via de juiste kanalen -, stemmen we al je interne- en externe communicatie op elkaar af. Dat is van essentieel belang om als heldere en betrouwbare partij zichtbaar te zijn in al je uitingen. We zetten duidelijke en strategische lijnen uit voor je marketing, communicatie en online media.

MARKETING
De juiste marketing op de meest effectieve manier voor je laten werken, is een geweldige manier om heel doeltreffende instrumenten in handen te krijgen. Maar het vergt absoluut expertise en een duidelijke richting om eruit te halen wat erin zit. Samen nemen we de huisstijl en de online communicatie van de onderneming onder de loep. We leren je welke middelen- en mediamix je kunt inzetten voor je marketing activiteiten, online als offline. Hoe je je doelgroep heel gericht kunt benaderen en hoe je de verschillende social media voor je kunt laten werken door middel van online campagnes.

We maken tenslotte de ‘Roadmap’ compleet, jouw unieke kompas waarmee jij met de hele organisatie aan de slag kunt, nu en in de toekomst. Mocht je meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op. We spreken je graag.Martin Atkin, former Head of Creative Communications, Greenpeace International

I worked with Nicole and Maarten on two flagship Greenpeace campaigns, “Defending our Oceans” and “Protecting our ancient Forests”. Their creativity, insight and professionalism made a big contribution to the success of the campaigns and enabled Greenpeace to raise the profile of these vital issues to a global audience.

Martin Atkin, former Head of Creative Communications, Greenpeace International